Függönyfal

A függönyfal a homlokzatnál a tervezés egyik legfontosabb eleme. Az épületek arculatának, megjelenésének meghatározó eleme az alumínium függönyfal, bukó ablakkal, más nyílászárókkal is. A hőszigetelése az üveg szigetelésétől függ nagymértékben. A rendszer kettő- vagy akár háromrétegű üveggel is szerelhető.

Korunk építészete meghalad minden korábbi korszakot, technikai lehetőségei minden eddigit felülmúlnak, ahol a függönyfalak elkerülhetetlenek, mert fénymennyiség áteresztése, színválasztéka határtalan, statikai szerepe pedig jelentős az alumínium anyaga miatt. Az emberiség a 20. században a technikai fejlődés terén nagyobb távolságot járt be, mint korábban sok évszázad alatt.

fuggonyfal
függönyfal

A modern építészet megszületése a tudomány és technika a 20. század kezdetén bekövetkezett forradalmának folyománya az esztétikus alumínium függönyfalak. Az új építési anyagok és az alkalmazásukkal megépíthetővé vált mérnöki nagy szerkezetek szolgáltak alapul a transzparens építészet megjelenésére. Ezt transzparenciát csak előre tervezett, jól működő, speciális szerkezetekkel lehet biztosítani. Függönyfal.

Az emberiség vágya a teljes átláthatóság, a fény utáni vágy, a természettel lehető legszorosabb kapcsolat megteremtése. Egyre gyakoribbak a merészebbnél merészebb ötletek az ügyfelektől, amelyek a gyártókat újabb és újabb fejlesztések, kihívások elé állítják. Terasz előtetőnek is lehet alkalmazni.

A függönyfalak az épületek szerkezetéhez (általában födémekhez) rögzített függőleges homlokzatlezáró felületek, amelyek könnyű, megszakítás nélküli határburkolatot képeznek. Önmagukban állóan vagy az épületrészhez kapcsoltan egy normál fal valamennyi funkciójával rendelkeznek.

A függönyfalak kialakítása többféle lehet:

  • Bordavázas
  • Keretes rendszerű függönyfal
  • Paneles rendszerű, karosszéria jellegű

Tartószerkezeti kialakítás tekintetében a szerkezet lényege minden esetben a bordarendszer, amelyből a függönyfal szerkezet megépül.

A minőségi függönyfal rendszerek igen változatos és különböző homlokzati lezárások kivitelezésére alkalmasak.

Kérjen ingyenes árajánlatot!>>>>>>>>>>