Télikert

A kocsibeállóhoz hasonlóan a télikert gyártás is minőségi munkát követel meg, ezért a vevő igényeivel összhangban tervezzük meg, gyártjuk le és szereljük be.

A télikert gyártás ISO minősítés szerint gondosan meg kell tervezni, mert az elvárásokat teljesíteni kell. Télikert gyártás, készítés minősége fontos.

Mi is az a télikert? Egy zöld szoba? A kedvelt családi találkozók színtere? Testi-lelki energiáink megújítója, és még sokféle célt szolgálhat egy ilyen üvegépítmény. A medencéje felé is lehet télikertet építeni, amit télen is használhat.

A télikert építését, kialakítását és beültetését gondos tervezésnek kell megelőznie, hogy minden várakozásunknak megfeleljen, illetve hogy korlátlanul élvezhessük a télikert nyújtotta örömöket, ami mindannyiunk álma.

különböző télikertek - télikert gyártás

különböző télikertek

A télikertek, elterjedésük előtt még csak a módosabb társadalmi réteg luxus igényeit szolgálták. Manapság viszont bárki szert tehet egy szeletke „erdőre”. Ki ne szeretné a természet melegségét a hideg évszakokban is az otthonába csempészni? Erre a tökéletes megoldás a lakótér bővítéssel kialakított télikert.

Nagyon hangulatos, igazi kis birodalmat alakíthatunk ki magunknak a télikerttel. Rendkívül jó érzés bent ülni a télikertben a meleg kanapén, forró italt szürcsölve és nézni a hóesést, mely körülvesz. Egyetért?

A télikertnek köszönhetően napfényt és életet varázsolhatunk a véget nem érő, borús hónapok monotonitásába.
Különleges atmoszférájával ez lehet lakásunk ékköve és a nyugalom szigete is egyben. A napfénynek hála elkerülhetjük az ebben az időszakban gyakori depressziót is.

Télikertet szeretne? Álmodjon bátran, mi elkészítjük Önnek, rövid határidővel, kedvező áron.

A télikertet gondosan fel kell mérni és meg kell tervezni, mert az elvárásokat teljesíteni kell.

Ezért fontos a télikert gyártás, készítés, kivitelezés, beépítés minősége.

A télikert nem új keletű találmány, már évszázadokkal ezelőtt is megjelent, mint az egzotikus növények megfigyelésének és kutatásának „melegágya”. Sőt mihamarabb funkcionált házrészként, mint maga a fürdőszoba.

Manapság ismét reneszánszukat élik a télikertek, és bár már nem számít kuriózumnak számos tervezési- és kivitelezési megoldás közül választhatunk, ami nem csak a helyzetünket, hanem a pénztárcánkat is megkönnyítheti, ám a végeredmény mindenkit kárpótol.

A hőszigetelt télikert hagyományos szerepétől elrugaszkodva, ma már teljes értékű lakótérként funkcionál, lehet akár nappaliként, tárgyalóként vagy konyhaként is használni. A télikert gyártása esetében mi Önre gondolunk.

A télikertek méretét a helyi adottságok határozzák meg, de minél magasabb a belső tere, annál kellemesebb és hangulatosabb időtöltést garantál, főként a melegebb, nyári időszakban, ennek megfelelően történik a télikert gyártás is.

Az alacsonyabb télikertet könnyebb kifűteni, nyáron nehezebb hűteni, míg a magasabb esetében ez pont fordítva történik.

Ez abból adódik, hogy a bővítmények gyorsabban reagálnak a külső időjárási viszonyokhoz, mint maga a lakóépület, könnyebben hűlnek ki, és melegednek át, ezért a télikert gyártás legyen a szakember feladata.

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz, amit gyártáskor figyelemben kell venni

A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk ezért kell ezt is figyelemben venni a télikert gyártásnál. A több közvetlen napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés
állapotunkat, vagyis életminőségünket javítja.
Télikertre, tehát mindenek előtt életminőségünk magasabb színvonalának megteremtése szempontjából van szükségünk, amit gyártás esetében mi figyelemben veszünk.

Referenciák

színes télikertek - télikert gyártás

színes télikertek

Szerencsés, hogy a télikert használatával a napenergia passzív hasznosítása útján fűtési energia-megtakarítás is megvalósul. Íj módon a lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hő háztartását is javítja a homlokzat elé (akár utólagosan) épített télikert. Ezért a télikert gyártás ennek ismeretében történik.

A lakószoba és a télikert közé esetlegesen épített nyílászáró, például nagyméretű eltolható üvegfal segítségével, rugalmasan lehet a téralakulatot és a mindenkori klimatikus beltéri viszonyokat szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes  alumínium, vagy műanyag profilokból készült télikert – az év jelentős részében – mindaddig a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll. A télikert gyártás a vevő igényei szerint történik. Nyáron – a nappali üvegfalát zárva tartva – megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, de ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Nyári időszakban a hőszigetelt télikertben a túlzott felmelegedés ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, esetleg légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható, amit gyártáskor figyelembe kell venni.


Általános jellemzők a télikert gyártás-nál

Nemcsak a lakás dísze, de légkondicionáló, hőenergia-megtakarító berendezés is a télikert. A TÉLIKERT elsődleges funkciója, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a környező világgal, a természettel. Ezért minden szabad felületének átlátszónak, illetve fényáteresztőnek kell lennie, amit gyártáskor is szempontként kell kezelni.

tolóajtós télikertek - télikert gyártás

télikert toló ajtóval

 A télikert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és bírnia kell a hőterhelést is. Gyártáskor nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionális szempontból. A lehűlt határoló felületeken ugyanis a levegő páratartalma lecsapódik. A rosszul szigetelt TÉLIKERT használati értéke a falak és a mennyezet állandó nedvessége miatt leromlik, a ház élettartama pedig lerövidül.

A hőszigetelt télikert nyílászárói jól szigeteltnek, résmentesen záródónak, ugyanakkor könnyen kezelhetőnek kell lenniük. A lakószoba és a télikert közé épített nyílászáró például nagyméretű eltolható üvegfal segítségével rugalmasan lehet a teret és a beltéri klímát szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes alumínium, vagy műanyag profilokból, alumínium külső merevítővel gyártott télikert az év jelentős részében a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll. Nyáron a nappali üvegfalát zárva tartva megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, de ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Nyári időszakban a télikert túlzott felmelegedés ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható.


Télikert gyártás és telepítés élettani előnyei

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, ami jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz. A télikert gyártása során figyelembe kell venni. A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk.

A több napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés állapotunkat, vagyis egy jól megtervezett télikert gyártás életminőségünket javítja. Télikertre, tehát mindenek előtt életminőségünk színvonalának emelése szempontjából lehet szükségünk. A lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hő háztartását is javítja a homlokzat elé épített télikert, amit gyártáskor, kivitelezéskor, felméréskor a vevő igénye szerint figyelembe veszünk.

télikert készítés - télikert gyártás

télikert készítése

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a télikert hasznos energetikai szempontból is – felfogja a szelet és összegyűjti a nap melegét, így megfelelő tájolás esetén csökkenti a fűtés költségét, mert hőcsapdaként működik – azontúl, hogy a kedvenc növényeknek biztosítja a tél átvészeléséhez szükséges védettséget, e szempont szerint történik a télikert gyártása.

A lenyűgöző látvány mellett a télikert élettani hatásai is említésre méltóak. A természet ilyetén közelsége kellemesebb közérzetet szavatol legtöbbünk számára. A beözönlő napfény pozitív energiával tölt fel, fokozottabb működésre serkenti hormon háztartásunkat, ezáltal sokszorozva meg szellemi és fizikai teljesítőképességünket. A télikert valósággal vonzza az embert, s lábaink önkéntelenül arrafelé veszik az irányt, ha valódi feltöltődésre, lazításra vágyunk. Összességében véve a télikert javítja az életminőséget.

Kérjen ingyenes árajánlatot!>>>>>>>>>>>